Unui cuplu gay i s-a cerut să zboare separat pentru a face loc unui cuplu de heterosexuali

Data actualizării: Data publicării:
Flight Delays Feared As Sequester Forces Air Traffic Controller Furloughs
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Unui cuplu de homosexuali i s-a cerut de către o stewardesă să zboare în aeronave separate pentru a face loc unui cuplu de heterosexuali, într-un zbor de la New York către Los Angeles al companiei Alaska Airlines.

Flight Delays Feared As Sequester Forces Air Traffic Controller Furloughs
FOTO: Gulliver/ Getty Images

David Cooley este patronul unui bar de homosexuali cunoscut în California. El a povestit pe Facebook că Alaska Airlines i-a cerut atât lui, cât și partenerului său să schimbe locurile, scrie People.

„Nu m-am mai simțit niciodată atât de discriminat în timpul unei călătorii. Am fost dat la o parte din zborul #1407 al companiei Alaska Airlines, de pe aeroportul John F. Kennedy pentru ca un cuplu de heterosexuali să aibă parte de un tratament preferențial”, scrie bărbatul.

Cooley povestește că după ce el și partenerul său s-au așezat la locurile pe care le aveau asigurate pe biletele de avion, o stewardesă l-a rugat pe partenerul acestuia să se mute de la locurile premium la cele normale pentru ca un cuplu să poată sta împreună.

„I-am explicat că și noi suntem un cuplu și vrem să stăm împreună. I s-a dat de ales între să renunțe la locul premim și să se mute la locurile normale ori să părăsească avionul. Nu am putut suporta umilința pentru un zbor care traversează întreaga țară și am părăsit avionul”, spune Cooley.

„Nu pot să cred că o companie aeriană, în zilele noastre, oferă tratament preferențial unui cuplu heterosexual în defavoarea unui cuplu homosexual și să ajungă atât de departe încât să ne ceară să plecăm”, adaugă indignat bărbatul.

După ce a publicat mesajul, o altă companie aeriană le-a oferit acestora două locuri într-o aeronavă de-a lor pentru a se întoarce acasă.

Alaska Airlines a transmis într-un comunicat: „Într-un zbor de la JFK către LAX, unui cuplu li s-a oferit, dintr-o eroare, aceleași locuri ca altui cuplu la Clasa Premium. Am reașezat unul dintre pasageri de la clasa Premium, la locurile normale. Ne pare rău pentru situație și investigăm detaliile incidentului. Alaska Airlines nu tolerează discriminarea de niciun fel”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri