Unul dintre cei mai bogați americani, la închisoare după ce a încercat să cumpere locuri pentru copiii săi la universități de top

Data publicării:
Universitatea Georgetown din Washington DC
FOTO: Guliver/ Getty Images

Fostul șef al unei firme americane de investiții a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru rolul său în scandalul fraudării examenelor de admitere la universitățile americane, scrie BBC.

CEO-ul Pimco, Douglas Hodge, a plătit aproape 1 miliard de dolari mită pentru a le asigura copiilor săi locuri la universități de top. În octombrie, Hodge a pledat vinovat pentru spălare de bani și fraudă.

El a plătit 850.000 de dolari, de-a lungul unui deceniu, pentru ca patru dintre cei șapte copii ai săi să fie admiși la Universitatea Georgetown din Washington și la Universitatea din Sudul Californiei, pe locurile pentru sportivii de performanță, deşi nu aveau abilităţi de acest gen. Procurorii spun că Hodge a încercat, de asemenea, să obțină în același mod un loc la Universitatea Loyola Marymount University pentru un al cincilea copil.

„Nu există un termen în limba engleză care să descrie conduita ta”, a declarat judecătorul Nathaniel Gorton, înainte de anunțarea sentinței.

Lumea universitară de peste ocean a fost zguduită de un scandal de corupţie. 33 dintre cele mai înstărite familii din Statele Unite sunt acuzate că au plătit locuri pentru copiii lor, în cele mai renumite universităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri