Unul dintre cei mai faimoși alpiniști din lume a murit, după ce s-a prăbuşit în gol 300 de metri

Data actualizării: Data publicării:
alpinist

Alpinistul de origine americană Brad Gobright cobora în rapel pe El Potrero Chico din Mexic atunci când căzătura de 300 de metri i-a provocat moartea, informează Mediafax, care citează The Guardian.

Unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti, americanul Brad Gobright, a murit după ce a căzut fără nicio şansă de supravieţuire de pe un munte din Mexic. Când a avut loc accidentul, Gobright se afla pe o suprafaţă aproape perpendiculară cunoscută sub numele de Sendero Luminoso, de pe versantul muntelui El Potrero Chico de lângă Monterrey, a relatat The Guardian. Californianul de 31 de ani s-a prăbuşit în gol 300 de metri, au transmis oficialii.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Acesta nu era singur în momentul căderii fatale, ci cobora în rapel împreună cu un alt American, Aidan Jacobson. Cei doi parcurgeau un traseu cotat printre cele deosebit de periculoase. Foloseau o tehnică dificilă, cu o singură coardă, pe care Gobright ar fi uitat să o fixeze la un moment dat, fapt care i-a provocat prăbuşirea.

Brad Gobright avea renumele unuia dintre cei mai competenţi alpinişti solo din lume şi a devenit faimos după ce a stabilit recordul de viteză pentru escaladarea unui vârf al muntelui El Capitan din Parcul Naţional Yosemite în 2017.

Comunitatea alpiniştilor şi-a exprimat durerea şi transmite condoleanţe apropiaţilor.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri