Unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume ar putea fi amânat din cauza epidemiei de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Coachella
FOTO: Guliver/ Getty Images

Organizatorii Coachella, cel mai cunoscut festival de muzică din SUA, iau în considerare amânarea acestuia din aprilie până în octombrie, din cauza temerilor legate de coronavirus, informează The Guardian.

Coronavirus afectează și industria muzicală. După ce mai multe festivaluri au fost anulate, artiști printre care și Madonna sau Miley Cyrus și-au amânat concertele.

Surse au declarat pentru Variety și Billboard că se încearcă reprogramarea Coachella începând cu 9 octombrie.

Săptămâna trecută a fost anulat festivalul de film, muzică și tehnologie, „South by Southwest”, din Texas, la care ar fi urmat să participe peste 400.000 de oameni. Este pentru prima dată după 34 de ani când se întâmplă acest lucru.

Madonna, aflată în turneul mondial „Madame X”, a trebuit să anuleze două concerte din Paris din cauza epidemiei. Decizia a venit ca urmare a hotărârii guvernului francez de a interzice adunările ce depășesc 1.000 de persoane.

În Marea Britanie, festivalurile de muzică încep mai târziu decât cele din SUA și deocamdată nu a fost anunțată anularea acestora. „Nu există niciun motiv întemeiat să anulăm aceste evenimente deocamdată, însă vom ține cont de deciziile guvernului”, susțin organizatorii festivalurilor.

Miley Cyrus a anulat un concert în Australia din cauza răspândirii rapide a virusului. Dezamăgită, dar cu promisiunea că se va întoarce, aceasta pune pe primul loc siguranța celor apropiați. „Trebuie să-mi protejez echipa, iar sănătatea și siguranța sunt cele mai importante. Voi continua să fac donații pentru a ajuta victimele incendiilor din Australia”, spune artista.

Redactor: Gabriela Cojocaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri