Sari la conținut

Uraganul Harvey. Imaginile trucate care circulă pe internet

Uraganul Harvey, retrogradat acum ca furtună tropicală, a făcut dezastru în Houston, SUA. Mai mulți internauți au profitat de amploarea fenomenului natural și au distribuit o serie de fotografii trucate.

Din dorința pentru atenție și căutarea faimei pe internet, unii utilizatori au publicat poze cu așa-zise urmări ale uraganului Harvey în care se pot vedea, de exemplu, avioane scufundate pe aeroport, rechini înotând pe autostradă și magazine devastate de furtună.

Indy100 a selectat o parte din fotografiile trucate care circulă pe internet:

Situația este în continuare critică în statul american Texas. Sute de familii din Houston şi împrejurimi încă aveau nevoie de ajutor luni noapte. Trei zile de ploi au făcut din străzile din jurul caselor fluvii imposibil de traversat pe jos. Fără apă, fără mâncare, singura speranţă a acestor oameni au fost serviciile de urgenţă. Unii s-au urcat pe acoperişuri în speranţa că vor fi salvaţi. Cu averea strânsă o viaţă şi dispărută într-o noapte, singura opţiune pentru sinistraţi sunt acum adăposturile temporare, unde locurile se împuţinează de la o oră la alta.

Preşedintele american Donald Trump le-a transmis sinistraţilor din Texas că este alături de ei. De altfel, va merge astăzi acolo să vadă care este situaţia, împreună cu Prima Doamnă. 

În acest timp, autorităţile din Louisiana, stat vecin cu Texas, se pregătesc să înfrunte furtuna care a paralizat Houstonul. Autorităţile de acolo se aşteaptă la 25 de litri de ploaie pe metru pătrat.