„Văduva albă”, căutată prin Interpol în legătură cu atacul din Nairobi

Data publicării:
soldat kenya mall nairobi-1

Samantha Lewthwaite este o britanică de 29 de ani convertită la islam. Este un nume cunoscut pentru autorităţile britanice, după atentatele de acum opt ani, dar deocamdată nimeni nu ştie unde se află.

Săptămâna trecută, în primele zile ale luării de ostatici de la Nairobi, presa locală scris că „văduva albă" s-ar afla printre membrii comandoului de terorişti. Apoi s-a zvonit că ar fi fost ucisă în timpul asaltului trupelor speciale. Până acum, însă, Samantha Lewthwaite nu a fost identificată nici printre teroriştii ucişi, nici printre cei arestaţi după atacul de la mall.

Acasă, în Marea Britanie, cei care au cunoscut-o au fost surprinşi să afle că e pe lista persoanelor căutate de Interpol.

În 2005, Samantha Lewthwaite a condamnat atacurile de la Londra, după ce autorităţile au anunţat că soţul ei a fost unul dintre kamikaze. Ulterior, însă, presa din Marea Britanie a scris că tânăra s-a alăturat unor grupări islamiste radicale. În 2011, ea era căutată de poliţia din Kenya pentru conspiraţie la crimă şi posesie de materiale explozive.

Între timp, în centrul comercial din Nairobi, soldaţii şi poliţiştii încă mai caută victime. Printre ruine au găsit trupuri neînsufleţite şi spun că sunt dovezi clare că mulţi ostatici au fost torturaţi înainte de a fi ucişi de terorişti. 67 de oameni au murit în cele patru zile de teroare şi 63 sunt în continuare daţi dispăruţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri