„Văduva Neagră” din Japonia va fi, până la urmă, executată. Femeia criminal în serie și-a ucis partenerii de viață pentru banii lor

Data publicării:
Chisako Kakehi
Chisako Kakehi, în timpul procesului FOTO: Profimedia Images

Curtea Supremă de Justiție din Japonia a confirmat condamnarea la moarte pentru o femeie de 74 de ani, criminal în serie, cunoscută sub numele de „Văduva Neagră”, pentru uciderea a trei bărbați, între care și soțului ei, și tentativă de ucidere a unui al patrulea.

Chisako Kakehi ar fi încasat sume mari din asigurări și moșteniri după ce și-a otrăvit victimele cu cianură, potrivit presei japoneze citată de CNN.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Kakehi a fost condamnată la moarte în 2017 pentru crimele care au avut loc între 2007 și 2013 în Kyoto, Osaka și Hyogo.

Avocații lui Kakehi au făcut apel la sentința cu moartea, susținând că aceasta suferea de demență și nu trebuia să fie judecată într-un proces penal. Cu toate acestea, Curtea Supremă a respins recursul și a pronunțat sentința finală.

„Ea a apelat la o agenție matrimonială pentru a face cunoștință cu victimele în vârstă și le-a otrăvit după ce a făcut în așa fel încât să aibă încredere în ea", a precizat judecătorul Yuriko Miyazaki.

Miyazaki a adăugat că „pedeapsa cu moartea este inevitabilă”, chiar dacă circumstanțele cazului sunt deosebite, fiind vorba de o persoană în vârstă.

Data execuției nu a fost anunțată.

Poliția a început o anchetă după ce soțul lui Kakehi a murit în 2013, la mai puțin de două luni după cei doi s-au căsătorit. În urma autopsiei s-a găsit cianură în stomac și sânge. Kakehi a fost arestată 11 luni mai târziu.

Înainte, femeia a fost logodită cu un alt bărbat, care a murit într-un accident de motocicletă. Însă și în corpul acestuia au fot descoperite urme de cianură.

Poliția spune că „mulți” dintre partenerii anteriori ai lui Kakehi - care aveau între 54 și 75 de ani - au murit în ultimele două decenii.

Kakehi era într-o relație cu victimele ei atunci când au fost otrăvite și a început procesul de moștenire a bunurilor imediat după moartea lor, a declarat judecătorul.

Chisako Kakehi nu este singura femeie criminal în serie din Japonia. Kanae Kijima a fost, de asemenea, condamnată la moarte după ce a ucis trei bărbați pe care i-a cunoscut online și a încercat să le însceneze sinuciderea.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri