Val de căldură în Tunisia, cu temperaturi record de 48 de grade Celsius

Data publicării:
termometru in pamant
Progonoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Foto: Profimedia Images

Un val de căldură s-a abătut asupra Tunisiei, unde marţi au fost înregistrate recorduri de temperatură de către Institutul Naţional de Meteorologie, în special în nordul şi centrul ţării, informează AFP, potrivit Agerpres.

În capitala Tunis, mercurul din termometre a ajuns la 48 de grade Celsius marţi la prânz, cea mai ridicată temperatură înregistrată de la recordul de 46,8 de grade Celsius din 1982.

Temperaturile au urcat cu 9-15 grade Celsius peste normele sezoniere, în special în nord şi centru-est, potrivit Institutului menţionat, care prognozează o „scădere treptată” a temperaturilor începând de joi.

Recorduri de temperatură au fost înregistrate duminică şi în sudul ţării, unde temperaturile au ajuns la 48,5 grade Celsius, potrivit aceleiaşi surse.

Pe pagina sa oficială de Facebook, Ministerul Sănătăţii a sfătuit cetăţenii să nu iasă afară la cele mai călduroase ore şi să se hidrateze constant.

La rândul său, Ministerul Agriculturii a încurajat crescătorii de animale şi fermierii să ia măsuri de precauţie pentru a limita impactul valului de căldură, în special asupra păsărilor şi a culturilor.

În Algeria vecină, canicula a alimentat circa 50 de incendii de luni seară, care au făcut cel puţin şapte victime.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri