Valizele cu trupurile româncelor ucise în Cipru au fost găsite

Data actualizării: Data publicării:
romanca si fiica ei ucise cipru

Poliţiştii din Cipru cred că au descoperit cadavrele celor două românce ucise de un criminal în serie.

Scafandrii au identificat două valize pe fundul lacului toxic, în care criminalul a declarat că le-a aruncat pe femeia din Buzău şi pe fiica ei de 8 ani. Vor fi aduse la suprafață abia mâine şi trimise la un laborator pentru a fi analizate.

Între timp, jurnaliştii din Cipru scriu că ofiţerul acuzat de crime ar fi omorât cel puţin 30 de persoane, nu şapte, cum a declarat. Ca urmare a informaţiilor, poliţia vrea să redeschidă toate cazurile neelucidate de femei date dispărute.

Markos Trangolas, şeful departamentului de pompieri: Camera pe care o folosim a identificat două obiecte, despre care credem că sunt obiectele pe care le căutam.

Şeful pompierilor ciprioţi vorbeşte despre valizele descoperite de scafandri.

Criminalul a indicat locul în care ar fi acestea, în lacul cu apă toxică.

Markos Trangolas, şeful departamentului de pompieri: (Duminică, n.red.), în jurul orei 10, vom începe operaţiunea de a le scoate la suprafaţă, pentru a le putea verifica şi identifica.

Românca de 36 de ani şi fiica ei de 8 opt ar fi primele victime ale militarului. Au dispărut în septembrie 2016. O lună mai târziu, poliţia din Cipru trăgea conculuzia că cele două şi-au făcut bagajele şi au plecat. Reporterii au adus, însă, dovada că investigaţia e superficială: au filmat în apartamentul femeii şi au arătat că nimic nu lipsea, aşa că ipoteza plecării de bună-voie nu stătea în picioare.

Tulburaţi de aceste crime, ciprioţii s-au adunat în faţa palatului prezidenţial de la Nicosia şi au purtat haine de doliu. Au adus flori, au aprins lumânări şi au reproşat poliţiştilor că puteau să îl prindă pe călău mai devreme şi să oprească şirul morţilor, dacă îşi dădeau interesul.

La priveghiul din stradă au participat şi multe femei din Filipine stabilite în Cipru. Cel puţin două dintre victimele criminalului cu epoleţi sunt filipineze care căutau pe insulă un trai mai bun decât acasă.

Emilia Papadopoulos, jurnalist: Oamenii au sentimentul că este vorba de rasism şi că nu au luat aceste cazuri în serios deoarece erau implicate femei străine, imigranţi veniţi la muncă.

Între timp, criminalul a fost dus sub pază strictă în faţa judecătorilor, care i-au prelungit mandatul de arestare cu încă opt zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri