Vânătoarea de elefanți se reia în Botswana pentru că „aduce beneficii economiei”: „Avem deja clienți pe teren”

Data publicării:
Doi elefanți într-un safari african
Foto: Getty Images

Vânătoarea de elefanți a fost reluată în Botswana, după ce fusese suspendată ca urmare a pandemiei de coronavirus. Conform Agerpres care citează dpa, au fost emise 287 de autorizații de vânătoare a elefanților.

Vânătorii pot împuşca 287 de elefanţi în acest sezon, a anunţat în cadrul unui interviu directorul Departamentului pentru faună sălbatică şi parcuri naţionale, Kabelo Senyatso. Sezonul de vânătoare se desfăşoară în perioada 6 aprilie - 21 septembrie.

Botswana a interzis vânătoarea în 2014, însă a ridicat această interdicţie în 2019. Vânătoarea a fost apoi întreruptă de izbucnirea pandemiei, ceea ce a determinat retragerea unora dintre vânători internaţionali.

Senyatso a apărat decizia Botswanei de a permite vânătoarea şi emiterea autorizaţiilor, argumentând că Guvernul a introdus politica în urma consultărilor. „Vânătoarea de elefanţi şi alte specii este o politică guvernamentală care a fost adoptată în urma unui proces deschis de consultare de către cabinetul de miniştri şi a fost susţinută de Botswana”, a spus el cu referire la populaţia ţării.

Grupul pentru protecţia animalelor Future for Elephants a condamnat această iniţiativă, descriind vânătoarea de trofee de elefanţi drept o relicvă brutală din secolele trecute, care nu are nicio justificare în condiţiile în care multe specii sunt ameninţate cu dispariţia.

Botswana Wildlife Producers Association a justificat decizia prin faptul că vânătoarea „aduce beneficii economiei”. „Da, sezonul de vânătoare a început astăzi şi avem deja clienţi pe teren, unii venind din America şi din alte ţări”, a declarat purtătoarea de cuvânt a asociaţiei, Debbie Peake.

Peake a precizat că asociaţia pe care o reprezintă speră că mesajul său va fi acela că astfel de călătorii nu întâmpină dificultăţi. „Oamenii pot veni atâta timp cât se conformează protocoalelor anti-pandemice”, a spus ea.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri