Vaporul care a scufundat un guvern: Petrolierul nord-coreean captiv într-un port al Libiei a reuşit să plece

Data publicării:
morningglory

Petrolierul nord-coreean „Gloria Dimineţii”, care a stat captiv câteva zile în portul mediteranean Es Sider din estul Libiei, a reuşit până la urmă să fugă, cu tot cu petrolul cumpărat direct de la grupările rebele care controlează statul. Imediat după această evadare, parlamentul de la Tripoli a votat demiterea premierului Ali Zeidan.

Foto: VesselTracker.com

Primul ministru Ali Zeidan spunea că va scufunda petrolierul nord-coreean dacă încearcă să plece. Dar iată că, până la urmă, cel scufundat a fost guvernul Libiei.

Autorităţile încearcă să reducă puterea grupărilor rebele care, după moartea preşedintelui Muammar Gaddafi, au ajuns să controleze inclusiv o parte din industria petrolieră. Ca să îşi finanţeze activităţile, vând petrol oricui este interesat să cumpere. Iar Coreea de Nord, care a primit interzis pe piaţa mondială a petrolului, ar putea deveni un client fidel.

În acest timp, armata încearcă să gonească orice navă străină care încearcă să se alimenteze de la terminalele petroliere ale rebelilor. Cel mai recent, marina militară a tras asupra unei nave malteze care voia să intre în acelaşi port Es Sider.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri