Venezuela. Președintele Nicolas Maduro a forțat comercianții să scadă prețurile

Data publicării:
preturi vene

În Venezuela, vinerea neagră a reducerilor este în fiecare zi. Unul câte unul, magazinele de electronice, electrocasnice, îmbrăcăminte sau jucării au fost forțate de președintele Nicolas Maduro să își reducă peste noapte prețurile.

Inițial, președintele Maduro amenința că va trimite armata doar la ușa patronilor care nu respectă acest ordin. Însă, până la urmă, în fața tuturor magazinelor au apărut militari. Misiunea lor a fost să țină sub control miile de venezueleni dornici să profite de această ofertă.

Oamenii au venit aici pentru că vor să îşi cumpere electrocasnice. Eu, cel puţin, vreau să îi cumpăr mamei mele un frigider noi şi mulţi dintre cei de aici vor să cumpere lucruri pentru familiile lor”, spune unul dintre cumpărători.

Reducerea preţurilor a fost ordonată cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor locale în urma cărora preşedintele Maduro speră să îşi sporească influenţa în teritoriu. Şi, cum alegerile vor avea loc înainte sărbătorilor de iarnă, preşedintele a decretat devansarea Crăciunului cu o lună astfel încât populaţia să poată beneficia mai devreme de prime.

După moartea lui Hugo Chavez şi înscăunarea lui Nicolas Maduro, preţurile au crescut cu peste 50% în Venezuela. Intervenţiile tot mai dese ale statului împotriva mediului privat acuzat de interese obscure au dus la închiderea tot mai multor fabrici. Aşa că bunurile de bază se găsesc din ce în ce mai greu şi sunt din ce în ce mai scumpe, iar producţia de mărfuri este îngreunată şi de penele dese de curent.

Deşi Venezuela este o ţară bogată în petrol, distribuţia energiei către populaţie este împiedicată de infrastructura învechită. În loc să rezolve aceste probleme prin investiţii mai mari, preşedintele Maduro continuă să folosească încasările din exporturile de petrol pentru acordarea de subvenţii şi ajutoare populaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri