Venezuela susţine că a arestat doi „mercenari americani”, după o lovitură de stat eşuată în această ţară

Data actualizării: Data publicării:
mercenari americani prinşi de forţele armate venezuelene
Foto: Captură Twitter/camilateleSUR

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a anunţat arestarea a doi „mercenari americani”, după o tentativă eşuată de lovitură de stat care a avut loc zilele trecute. Cei doi sunt angajaţii unei firme private de securitate din SUA şi veterani ai forţelor speciale americane, informează CNN.

Într-o intervenţie transmisă în direct pe postul naţional de televiziune, Maduro a fluturat în faţa camerelor TV ceea ce păreau a fi două paşapoarte americane, două permise de conducere, precum şi două legitimaţii Silvercorp, o companie americană de securitate din Florida.

Într-un clip video, postat pe Twitter, pot fi văzuţi doi bărbaţi înconjuraţi de militari venezueleni, împreună cu alte persoane, cu mâinile legate şi în haine sumare, în timp ce pe fundal se aude zgomotul făcut de un elicopter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele venezuelean i-a acuzat pe cei doi americani că au încercat „să se joace de-a Rambo”, în încercarea acestora de a-l înlătura de la putere.

Într-o fotografie postată pe contul oficial de Twitter al preşedintelui Maduro sunt arătaţi mai mulţi bărbaţi neidentificaţi aflaţi într-o barcă şi care au mâinile ridicate în sus.

barca mercenari americani prinşi în Venezuela
Foto: Twitter/Nicolas Maduro

Directorul companiei de securitate Silvercorp, Jordan Goudreau, a recunoscut, într-o declaraţie pentru Washington Post, că cei doi sunt angajaţi ai Silvercorp şi au acţionat în cadrul unei grupări mai mari, împreună cu alţi şase venezueleni, în cadrul unei operaţiuni, cu nume de cod „Operaţiunea Gideon”, care a vizat infiltrarea acestora în Venezuela.

Conform şefului Silvercorp, cei doi americani capturaţi sunt veterani ai forţelor speciale americane.

Editor web: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri