Sari la conținut

Venezuela va trece pe lista teroriştilor mai mulţi oficiali americani, printre care şi George W. Bush

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro. FOTO: facebook.com/NicolasMaduro

Preşedintele Nicolas Maduro a anunţat că Venezuela va adăuga actuali şi foşti oficiali americani pe lista teroriştilor. Liderul de la Caracas nu a explicat însă cum a ajuns la o asemenea hotărâre.

„În fruntea listei cu terorişti vor fi George W. Bush, Dick Cheney, fostul şef al CIA George Tenet şi congresmanii Bob Menendez, Marco Rubio, Ileana Ros-Lehtinen, Mario Diaz Balart. Lor li se va interzice intrarea în Venezuela, pentru că sunt terorişti”, a declarat Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei.

Acesta a anunţat şi arestarea mai multor cetăţeni americani care ar fi încercat să recruteze oameni pentru o lovitură de stat.

„Am capturat cetăţeni ai SUA implicaţi în activităţi ascunse, spionaj, care au încercat să câştige încrederea oamenilor din oraşele de coastă ale Venezuelei”, a mai spus Nicolas Maduro.


O sursă din administraţia americană a respins acuzaţiile. Potrivit Reuters, SUA resping acuzaţiile continue potrivit cărora Statele Unite sunt implicate în eforturile de a destabiliza guvernul din Venezuela.

Venezuela a mers şi mai departe cu măsurile contra Statelor Unite. Nicolas Maduro a ordonat ministrului de Externe să anunţe ambasada americană din Caracas să-şi reducă semnificativ numărul de diplomaţi.

Totodată, cetăţenii americani care vor dori să intre pe teritoriul statului sud-american vor trebui să obţină viză contra unei sume de bani.

Relaţiile diplomatice între Caracas şi Washington sunt tensionate din 2002, când liderul de atunci, Hugo Chavez, a fost înlăturat de la putere pentru scurt timp. Venezuela a acuzat atunci Departamentul de Stat de la Washington că a organizat lovitura de stat.