Venezuelenii îl aleg astăzi pe succesorul lui Hugo Chavez

Data publicării:
14042013 venezuela

În timpul campaniei electorale, Nicolas Maduro, care este preşedinte interimar, le-a cerut alegătorilor să îndeplinească ultima dorinţă a liderului socialist.

„Dacă vrea cineva să ştie ce voi face când voi fi preşedinte, voi aplica pe deplin planul pentru naţiune, scris de preşedintele Hugo Chavez”, a spus Nicolas Maduro, preşedinte interimar al Venezuelei.

Nicolas Maduro, un fost şofer de autobuz devenit lider sindical şi apoi ministru de externe, s-a autotintitulat primul apostol al lui Hugo Chavez. El a promis că va păstra programele sociale promovate de fostul preşedinte, care a folosit banii obţinuţi din vânzarea petrolului pentru a-i ajuta pe săraci.

Singurul său rival este Henrique Capriles, lider al opoziţiei de dreapta şi guvernatorul uneia dintre cele mai importante provincii. În vârstă de 40 de ani, Hnerique Capriles a candidat şi la scrutinul din octombrie, când a fost învins fără drept de apel de Hugo Chavez. El vrea să reinstaureze economia de piaţă în Venezuela şi să combată criminalitatea, ajunsă la cele mai înalte cote din America Latină.

„Vă spun că viitoarea Venezuelă va fi plină de viaţă, nu va mai fi o Venezuelă a morţii”, a spus Henrique Capriles, candidatul opoziţiei.

Scrutinul se desfăşoară în condiţii de securitate sporită, de teama izbucnirii unor violenţe între partizanii celor două tabere. Frontierele ţării sunt închise, pentru că autorităţile de la Caracas se tem de infiltrarea unor agenţi străini care vor să destabilizeze ţara. Noul preşedinte va avea de guvernat ţară cu cele mai bogate rezerve de petrol din lume, dar în care o treime din populaţie trăieşte la limita sărăciei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri