Verdict: crimă. Inventatorul danez Peter Madsen, condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea jurnalistei Kim Wall

Data actualizării: Data publicării:
Inventatorul danez Peter Madsen
Inventatorul danez Peter Madsen, condmanat pentru uciderea unei jurnaliste. Foto: Agerpres

Inventatorul danez Peter Madsen a fost condamnat la închisoare pe viață în procesul în care era cercetat pentru uciderea jurnalistei Kim Wall, scrie BBC. Crima a avut loc pe submarinul construit de danez.

peter madsen
Foto: Agerpres

Inventatorul danez Peter Madsen, în vârstă de 47 de ani, a ucis-o pe jurnalista Kim Wall în august 2017. Acesta i-a secționat trupul și a aruncat-o apoi în mare pe femeia de 30 de ani. Cadavrul acesteia a fost găsit câteva zile mai târziu, provocând o undă de șoc în Danemarca. Wall urcase pe submarinul pe care bărbatul l-a construit singur pentru a-i lua un interviu. 

Madsen a recunoscut că i-a secționat trupul lui Wall și că a aruncat-o în apă, însă a negat acuzația de crimă cu premeditare. Procurorii au scos însă la iveală faptul că Madsen a planificat uciderea femeii. avea degând fie să o sufoce, fie să-i taie gâtul.

Ce au găsit anchetatorii în calculatorul inventatorului danez care a ucis o jurnalistă și a aruncat-o în mare. Detalii șocante

În cadrul procesului care a început la Tribunatul din Copenhaga, procurorii au dezvăluit că au găsit 41 de imagini cu femei spânzurate și alt conținut violent în care sunt prezentate crime ale unor femei și a câtorva bărbați. De asemenea, au găsit căutări pe internet din 2011 după cuvintele „decapitări reale”, „stabby stabby” (n.r. un diminutiv al verbului „to stab” = a înjunghia) sau „videouri cu sinucideri”.

Un nou detaliu în cazul morții înfiorătoare a jurnalistei Kim Wall. Mărturia unei foste iubite a inventatorului Peter Madsen

Detectivi care se ocupă de caz au făcut și alte descoperiri îngrozitoare. O serie de căutări pe internet i-au dus către materiale intitulate „decapitarea unei femei mexicane”, „decapitarea unei femei în Mexic” și „femeie în agonie în timp ce este decapitată încet cu un cuțit mic”.

În laptopul acestuia, criminaliștii au mai găsit materiale video animate în care sunt înfățișate decapitări ale unor femei dezbrăcate, o femeie care este arsă pe rug sau bărbați trași în țeapă.

Cine a fost Kim Wall, jurnalista „excepțională” ucisă în Danemarca

Poze cu femei spânzurate și texte despre procedeul de tragere în țeapă au fost prezentate drept dovezi judecătorilor.

Detectivii au studiat și telefonul mobil al inculpatului, unde au descoperit alte căutări șocante.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri