Vestea pe care o așteptau, cel mai probabil, mulți oameni. Descoperire medicală de senzație a medicilor chinezi

Data actualizării: Data publicării:
cercetare

Cercetători chinezi au descoperit că anumite proteine obţinute din pielea unei subspecii de broaşte, care trăieşte în sud-vestul ţării, poate regenera epiderma umană fără să lase cicatrice, informează vineri agenţia oficială Xinhua citată de EFE, scrie Agerpres.



Cercetătorii de la Institutul de Zoologie din Kunming, care face parte din Academia Chineză de Ştiinţe, au descoperit că proteinele care se găsesc în pielea acestei broaşte pot regenera ţesuturile şi pot fi folosite şi în cazul oamenilor.

"Vindecarea rănilor trebuie să aibă loc fără să lase cicatrice, astfel se reduce pericolul ca funcţiile fiziologice să fie afectate, în caz contrar pot interveni consecinţe fatale", a declarat presei locale Zhang Yun, care a condus echipa de experţi.

Substanţa rezultată, nu numai că duce la cicatrizarea rănilor, ci şi ajută la reducerea edemului traumatic, protejând rana de infecţiile bacteriene rezistente la antibiotice.

Formarea ţesutului cicatrizant apare ca rezultat al vindecării unei răni şi de multe ori duce la apariţia unor probleme estetice.

Cicatricea de la suprafaţa pielii este rezultatul unui proces complex prin care pielea trece în cadrul recuperării după o leziune. Sunt mulţi factori care afectează modul în care o rană se vindecă, iar felul în care aceasta se vindecă afectează aspectul final pe care îl va avea o cicatrice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri