Vești bune din Thailanda. Încă patru băieți au fost salvați azi din peșteră

Data actualizării: Data publicării:
Thailanda
Foto: Agerpres

Scafandrii au reușit să scoată azi patru băieți din peștera din Thailanda, scrie CNN, care citează un martor aflat la fața locului.

Thailanda
Foto: Agerpres

CITEȘTE ȘI: Alți patru copii blocați în peștera din Thailanda, scoși la suprafață duminică

UPDATE 18.00 Imaginile televiziunilor thailandeze arată elicoptere, despre care se crede că au transportat copii, aterizând la spitalul din oraşul Chiang Rai, scrie news.ro.

Prim-ministrul thailandez Prayut Chan-o-Cha a amânat o vizită la peşteră pentru a nu perturba operaţiunea de salvare.

Operaţiunea de luni a început la ora locală 11:00.

Conform informaţiilor The Guardian, operaţiunea de salvare a fost oprită luni. Informaţiile publicate pe Facebook de puşcaşii marini sugerează că se respectă planul de a salva patru copii pe zi.

UPDATE 15.50 Salvatorii au sistat operațiunile de salvare a copiilor blocați în peștera din Thailanda, potrivit unui martor citat de CNN. Este aproape ora 20 în zona din nordul Thailandei unde se afla peștera.

Azi și ieri, 8 băieți au fost salvați din adâncuri. Rămân în peșteră patru copii și antrenorul lor de fotbal.

UPDATE 15.10 Încă trei băieți au fost scoși, în urmă cu puțin timp, cu succes, din peștera inundată din Thailanda. Aceștia primesc la fața locului primul ajutor, urmând ca apoi să fie transportați la spital.

Patru băieți au fost scoși azi din peșteră. Alți patru și antrenorul lor de fotbal sunt încă blocați în subteran.

UPDATE 14.25 Reporterul CNN Matt Rivers, care se află la fața locului, a scris pe Twitter că băiatul a fost transportat la spitalul din Chiang Rai, acolo unde se află internați și colegii lui de echipă salvați ieri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE 14.20 Armata thailandeză a confirmat că un al cincilea băiat a fost scos luni din grota inundată parţial, în nordul Thailandei, în care un grup de 12 adilescenţi şi antrenorul lor de fotbal au fost blocaţi de la 23 iunie, scrie news.ro, care citează Reuters.

Thailanda
Foto: Agerpres

ȘTIRE INIȚIALĂ - Acesta se alătură celor patru băieți salvați duminică din adâncurile peșterii din nordul Thailandei.

La misiunile de salvare participă o echipă de salvatori formată din scafandrii thailandezi și străini, veniți din proprie inițiativă să ajute la misiune. 

Băieții - parte a unei echipe de fotbal tinere - Wild  Boars (n.r. Mistreții) - au dispărut în urmă cu două săptămâni. Lunea trecută, aceștia au fost găsiți în viață. Și-au găsit adăpost într-unul din pereții peșterii inundate.

De atunci salvatorii lucrează non-stop la salvarea acestora. Inclusiv miliardarul american Elon Musk a trimis o echipă de nouă ingineri SpaceX și The Boring Company, pentru a asista la misiunea de salvare. Musk a rămas în Los Angeles, unde, în weekend, a lucrat la un mini-submarin pentru copii - un plan B în caz că va fi nevoie de el. Submarinul este acum în drum spre Thailanda și ar trebui să ajungă acolo în cursul zilei de azi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri