Sari la conținut

Viceministru asasinat de mineri

Viceministrul bolivian de interne, Rodolfo Illanes, sechestrat de minerii care de mai multe zile blochează un drum, a fost asasinat de către cei care l-au răpit, a anunțat șeful său, ministrul de interne, Carlos Romero.

mineri bolivia

„Toate indiciile arată că viceministrul Rodolfo Illanes a fost asasinat în mod laș și brutal”, a declarat Romero într-o conferință de presă.

Viceministrul se dusese la locul unde protestau manifestanții, la Panduro, un sat de munte, aflat la 100 de kilometri vest de La Paz, pentru a dialoga cu minerii, care cer o reformă a legislației dreptului la muncă. Mai exact, ei cer să aibă voie să-și facă sindicat. Autoritățile susțin însă că, în realitate, protestatarii vor să aibă dreptul de a închiria minele unor întreprinderi private și străine, ceea ce în prezent este interzis de Constituție.

 

Viceministrul a fost sechestrat de mineri, care apoi l-au lovit, iar oficialul a decedat, susține și ministrul apărării, Reymi Ferreira. El a adăugat că au fost arestate între 100 și 120 de persoane, inclusiv cei responsabili pentru crimă.

De trei zile au loc în Bolivia confruntări între forțele de ordine și manifestanți. Mai mulți mineri au fost uciși și 20 de polițiști au fost răniți.

Pe aceeași temă