Victor Ponta, despre cotele de imigranți: România nu a primit toate drepturile, dar în schimb primeşte toate obligaţiile

Data publicării:
refugiati autobuz-1

Eu nu cred că România trebuie să cadă în xenofobie. O spun foarte clar, nu, România vrea să fie europeană. Atunci trebuie să aplice valori şi principii europene. Doi: nu putem să ne asumăm ceva pentru ce nu suntem pregătiţi. Avem capacitatea - şi aceea nu e simplă, să gestionezi 1.700 de oameni care vin dintr-o altă ţară, o altă cultură”, a spus Victor Ponta.

Nu se condiţionează poziţia României de a primi refugiaţi de chestiunea cu Schengen. Dar e inevitabil, e momentul în care să spunem încă o dată: Cei care ne cereţi acum să fim solidari, europeni, spuneţi că nu suntem buni de Schengen. Și atuncea, ştiţi cum, nu suntem buni de Schengen, dar suntem buni să luăm refugiaţi? E un pic de ipocrizie în chestia asta, trebuie să o spun direct, fără să se supere cineva. Dar nici nu pot să mă fac că uit acest lucru și ca de fiecare dată România, şi Bulgaria, că suntem acum, nu a fost, nu a primit toate drepturile, dar în schimb primeşte toate obligaţiile, nu prea merge chestia asta”, a adăugat premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri