Victoria Nuland avertizează Rusia: În cazul escaladării crizei din Ucraina costurile plătite vor crește pentru Moscova

Data publicării:
victoria nuland crop bun mediafax

Foto: Mediafax

După cum ştiţi, sancţiunile aplicate de comunitatea internaţională - de către Statele Unite şi Uniunea Europeană - au rolul de a modifica politicile Rusiei, de a o încuraja să îşi îndeplinească obligaţiile. Am spus clar că vor rămâne valabile până la aplicarea deplină a Acordului Minsk, până la încetarea violenţelor, până la revenirea ostaticilor, până la restabilirea frontierelor. Dar, în acelaşi timp, am spus foarte clar că, dacă violenţele se vor intensifica, suntem pregătiţi să exercităm presiuni suplimentare asupra Rusiei”, a declarat Nuland într-un interviu acordat unui post de televiziune ucrainean.

Noi sperăm că presiunile - suplimentarea capabilităţilor - vor face ca Rusia şi liderii din Doneţk şi Lugansk să aplice obligaţiile asumate. În caz contrar, costurile plătite vor creşte, atât din punct de vedere economic, cât şi militar, a atras atenţia Nuland, care tocmai a efectuat o vizită în Ucraina.

Statele Unite au contribuit cu 150 de milioane de dolari (138 milioane de euro) la programe de asistenţă destinate misiunilor de antrenament în Ucraina, a subliniat Nuland, potrivit Kyiv Post.

În prezent, circa 300 de instructori militari americani antrenează membri ai armatei ucrainene la poligonul Iavoriv, situat în apropierea oraşului Liov, în vestul Ucrainei.

Victoria Nuland a efectuat miercuri o vizită oficială la Kiev. În urma vizitei demnitarului american, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a prezentat joi Parlamentului un proiect de modificare a Constituţiei în sensul sporirii autonomiei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, unde conflictul militar izbucnit în martie 2014 a provocat până acum moartea a peste 6.500 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri