VIDEO. 3 camioane de mâncare și băutură primite de acasă de români pentru sărbători, distruse de poliție în Franța

Data actualizării: Data publicării:
mâncare și băutură primite de acasă de români pentru sărbători, distruse de poliția din Franța
Mâncare și băutură primite de acasă de români pentru sărbători, distruse de poliție, la Nisa FOTO: Facebook/ Titi Zemba

Polițiștii, vameșii și angajații Direcției Regionale de Mediu din Nisa au confiscat și distrus un transport de 1,2 tone cu mâncare, băutură și țigări primite de acasă de români și moldoveni din Franța.

Operațiunea majoră a fost desfășurată vineri, potrivit France Bleu.

Poliția din Nisa a observat de câteva luni au reapărut vânzători stradali în apropierea bisericii rusești, un soi de piață ilegală care fusese desființată anterior. „Când am preluat funcția în 2017, am luat măsuri pentru a lupta împotriva acestor vânzări stradale, care tulbură ordinea publică, pentru că se fac în mijlocul străzii. Camioanele din țările estice s-au oprit o perioadă, dar de câteva luni au revenit. Prin urmare, am decis să acționăm", a declarat Richard Gianotti, șeful poliției municipale din Nisa.

Vineri au fost interceptate trei camioane venite din România și Moldova, încărcate cu sute de pachete cu alimente, țigări de contrabandă și alcool, în total peste 1,2 tone.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Țigările și alcoolul au fost confiscate, iar alimentele, în general carne, pește, brânză și chiar mâncare gătită, au fost distruse pentru că au fost transportate fără respectarea nornelor sanitare.

În camioane au fost găsite și câteva elemente de mobilier și aparatele de uz casnic care, însă, au fost înapoiate. Mașinile au fost reținute de autorități până când proprietarii vor plăti amenzile.

Acțiunea autorităților franceze nu i-a afectat doar pe micii comercianți de la colț de stradă, ci și pe oameni care își așteptau cadourile de sărbători de acasă. „Nu sunt adepta traficului de țigări sau alcool, dar cutiile cu daruri de la bunei nu trebuiau confiscate! Cei care aveau pachete de acasă știu foarte bine câte sticle cu vin sau kg de șuncă au comandat de sărbători! Nu o mai faceți acum pe deștepții că doar șoferii sunt vinovați. Cu toții știm că nu este regulamentar și interzis să ne transmită medicamente sau alte bunătăți de acasă. Șoferii nu se uită în genți! Nu sunt șofer sau am interes să-i apăr, însă trebuie să fim sinceri că toți Moldovenii purtăm vina pentru situația creată. Pot da cîteva exemple:
- Anunț pe fb ,, am bomboane roșii detalii în privat’’
- Mama, tată, trimite vin de casă sau bomboane de la bucuria etc.
- Sau strigăm la parcările autobuselor ,, Băi cumătru bei o bere!’’
Singuri ne creem imagine unde ne aflăm! Seară bună! Și totuși vreau roșii marinate de acasă”, a scris pe Facebook Titi Zemba, care a postat și o serie de imagini din timpul acțiunii de vineri.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri