VIDEO. Bolovani imenși căzuți de pe munte în India, nouă turiști și-au pierdut viața

Data publicării:
bolovani cazuti de pe munte distrug un pod si masini parcate
Bolovanii căzuți de pe versanți au lovit o mașină, omorând nouă turiști. Sursă foto: captură video

Nouă turiști au murit duminică în nordul Indiei, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de bolovani căzuți de pe versanți. Alți trei au fost răniți în timpul incidentului care s-a petrecut în statul Himachal Pradesh, potrivit BBC.

Pe rețelele sociale au apărut imagini video dramatice, în care se văd bucăți mari de piatră rostogolindu-se pe o pantă abruptă și distrugând mașini parcate și un pod. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Premierul indian Narendra Modi a transmis "sincere condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața". El a adăugat că cei afectați de căderea de pietre vor primi ajutoare de la guvern.

Printre cei uciși se numără turiști veniți din capitala Delhi să viziteze un sat turistic popular, Chitkul, mai scrie BBC, citând publicația Hindustan Times.

Nu se știe care este cauza căderii de pietre, dar anterior au fost emise avertizări privind posibile alunecări de teren, în perspectiva ploilor abundente care se anunță. 

Mai multe zone din India au fost afectate de alunecări de teren și inundații provocate de ploile puternice, țara traversând sezonul musonilor, care dureazp din iunie până în septembrie în fiecare an.

Cel puțin 136 de oameni au murit în statul Maharashtra din vestul Indiei, după ce ploile au inundat sute de sate, au distrus case și au lăsat oameni izolați.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri