VIDEO. Călătoria lui Hannibal prin Alpi, reconstituită. Spectacolul a avut loc la 3.000 de metri altitudine

Data publicării:
elicopter alpi

Călătoria lui Hannibal şi a armatei sale către Roma, de acum mai bine de 2.200 de ani, a fost transpusă într-un spectacol modern.

Pe o imensa scenă aflată la 3000 de metri altitudine şi-au făcut apariţia motociclete, elicoptere şi chiar avioane.

Schiori, alpinişti şi paraşutişti au jucat rolul războinicilor generalului din străvechea Cartagina, în timp ce plugurile de zăpadă au fost folosite în rolul elefanţilor cu care armata lui Hannibal a traversat Pirineii şi Alpii.

Regizorul spectacolului spune că provocarea nu e adaptarea la neobişnuita scenă de pe gheţarul Rettenbach, ci coordonarea celor 500 de actori amatori.

„Unii ar putea crede că altitudinea sau vremea ar putea fi cele mai mari provocări. De fapt, cea mai mare provocare este coordonarea a 500 de persoane care vin din medii diferite şi care nu s-au mai văzut vreodată, într-un spectacol de 67 de minute, fără ca ei să simtă că sunt pe scenă. Unii sunt pe un vârf de munte şi alţii sunt pe aeroportul din Salzburg şi trebuie să se coordoneze, cadru cu cadru, secundă cu secundă, cu o precizie remarcabilă”, a spus regizorul Hubert Lepka.

Din povestea modernă a uneia din cele mai cunoscute campanii militare din istoria omenirii nu au lipsit spectacolele de lumini şi nici cele pirotehnice. Preţul unui bilet a pornit de la 30 de euro şi a ajuns până la 200 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri