VIDEO. Cele mai frumoase artificii

Data publicării:
artificii edinburgh 2016 - GettyImages-503034066

La Sydney, un uriaş foc de artificii a marcat intrarea în Noul An.

O cantitate considerabilă de materiale pirotehice a fost folosită pentru acest spectacol grandios - câteva tone. Artificiile au fost lansate din peste 100 de puncte de pe Sydney Harbour Bridge, de pe clădirea Operei din Sydney, dar şi de pe apă. Organizatorii estimează că peste un milion de oameni au întâmpinat anul nou în portul Sydney. An de an, metropola australiană adună mai mulţi turişti decât Berlin, Londra sau New York, datorita focului de artificii impresionant de aici. Cei mai mulţi au venit cu ore bune înainte de începerea petrecerii pentru a prinde cel mai bun loc.

Noua Zeelandă a întâmpinat noul an tot cu un uriaş foc de artificii lansat la Auckland, de pe Sky Tower, cea mai înaltă clădire din emisfera sudică. Zeci de mii de oameni au venit să asiste la spectacolul pirotehnic de pe ţărm, dar şi de pe iahturile ancorate în portul din Auckland. Artificiile au putut fi admirate şi de pe două ecrane gigant instalate lângă muzeul Auckland şi lângă Podul Portului.

Primii pământeni care au intrat în 2016 sunt însă locuitorii arhipelagului Kiribati din Oceanul Pacific. Pe 21 din cele 33 de insule care alcătuiesc arhipelagul trăiesc 100 de mii de oameni. Ei sunt primii care văd răsăritul soarelui în fiecare zi şi, deci, cei care sărbătoresc primii Revelionul an de an. Potrivit tradiţiei din Kiribati, oamenii cred că venirea Anului Nou este un bun prilej pentru purificarea sufletului. De aceea, la miezul nopţii, locuitorii arhipelagului se opresc pentru câteva clipe din petrecere, ca să se roage pentru un an mai bun decât cel care tocmai se încheie.

Şi la Taipei, capitala Taiwanului, anul nou a fost întâmpinat cu un impresionant joc de artificii. Cele mai spectaculoase momente au fost cele ale lansarii artificiilor din turnul Tapei 101.

2016 a fost anunţat oficial şi în Coreea de Nord, prin mesajul unei prezentatoare de televiziune. Anunţul a fost urmat de cântece patriotice şi revoluţionare, specifice regimului de la Phenian.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri