VIDEO. Cele mai frumoase mașini din lume

Data actualizării: Data publicării:
Infiniti In Partnership With Hearst Magazines Presents Moments Of Inspiration - Day 3

Cele mai scumpe, rare şi frumoase maşini din lume au putut fi admirate la un concurs celebru în lume, organizat în staţiunea Pebble Beach din California. Bijuterii care au ieşit pe poarta fabricilor acum zeci de ani au stat lângă cele ultramoderne, într-un contrast ameţitor. Mai ales că valoarea adunată a maşinilor expuse a fost de câteva sute de milioane de dolari.

229 de maşini clasice au intrat anul acesta în concursul pentru a câştiga titlul de cea mai bună maşină. Nu au lipsit mărci de renume precum Ferrari, Mercedes, BMW, Jaguar sau Bugatti. O echipă de 100 de experţi au analizat fiecare detaliu al automobilelor înainte că acorde marele premiu. Acesta a revenit unei Lancia decapotabile din 1936, aflată la prima participare şi care a fost cândva şi în garajul lui Eric Clapton.

Pe lângă maşinile clasice, atenţia miilor de vizitatori a fost atrasă de conceptele aduse de marii producători. Unul dintre cele mai spectaculoase maşini a fost a celor de la Mercedes-Benz.

Vision Mercedes-Maybach 6, cel mai lung coupe din lume, cu o lungime de 5,7 metri, are un design clasic, care aminteşte de maşinile de lux lucrate manual în perioada interbelică. Dar partea tehnică este de ultimă oră, propulsia fiind asigurată de patru motoare electrice, care dezvoltă împreună peste 700 de cai-putere.

Acest coupe Mercedes-Maybach este foarte luxos şi poate părea un pic exagerat, dar, din fericire, mare parte din tehnologia de sub caroserie va ajunge la maşinile pe care oamenii normali le-ar putea cumpăra într-o zi”, spune Jodi Lai, editor Autoguide.com.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri