VIDEO. Ceremonii fastuoase pentru noul rege al Thailandei. Coroana de aur are 7,3 kilograme

Data actualizării: Data publicării:
Tronul, coroana de 7,3 kg și hainele noului rege al Thailandei sunt toate din aur
Tronul, coroana de 7,3 kg și hainele noului rege al Thailandei sunt toate din aur Foto: CNN

În Thailanda a început ceremonia de încoronare a noului rege, Rama al X-lea. Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 66 de ani, este deja monarh constituţional al ţării din 2016, de la moartea tatălui său. Întârzierea de peste doi ani nu este însă neobişnuită. A trebuit respectat doliul pentru fostul suveran şi făcute pregătirile pentru această sărbătoare fastuoasă şi foarte costisitoare - 43 de milioane de dolari!

Placa aurită pe care stau scrise numele, titlul şi horoscopul nouli rege al Thailandei a fost adusă la Marele Palat din Bangkok înaintea încoronării. Ceremonia de încoronare - primul eveniment de acest gen în Thailanda după șapte decenii - va dura trei zile şi este un amestec de ritualuri budiste şi brahmane. CNN relatează că fanii regelui - grupuri destul de restrânse - înfruntă temperaturi de 33 de grade pe străzile din Bangkok pentru a urmări ceremonia transmisă pe ecrane uriașe instalate în fața Marelui Palat.

Coroana noului rege al Thailandei cântărește nu mai puțin de 7,3  kilograme de aur. De altfel, regele a venit la ceremonii îmbrăcat în aur din cap până în picioare pantalonii și mantia pe care o poarte sunt țesuți cu fir de aur. Tronul este, de asemenea, din aur.

regele thailandei aur
Tronul, coroana de 7,3 kg și hainele noului rege al Thailandei sunt toate din aur Foto: CNN

Fostul regele al Thailandei, Bhumibol Adulyadej, a murit în 2016, la vârsta de 88 de ani. Era moharhul care deținea, în contemporaneitate, recordul în ceea ce privește anii de domnie: se urcase pe tron la 9 iunie 1946, prin urmare, avea aproape 70 de ani de domnie.

Înainte de a prelua tronul, noul rege al Thailandei, Maha Vajiralongkorn, era faimos pentru stilul de viaţă extravagant. De altfel, cu trei zile înainte de ceremonia de încoronare, el a anunţat că s-a căsătorit cu o femeie care până acum i-a fost gardă de corp. Este deja al patrulea mariaj al regelui Thailandei, care are şapte copii.

Citiți și:  Imaginile "rușinoase" cu regele Thailandei, pe care autoritățile le vor șterse de pe Facebook

Thailanda - Un prinț moștenitor controversat

Thailanda este o monarhie constituţională din 1932, însă familia regală deţine multă putere şi o avere semnificativă, regele fiind considerat protectorul spiritual al poporului. De asemenea, el este protejat de orice fel de critici prin legi extrem de stricte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri