VIDEO. "Christiane Amanpour" a Coreei de Nord

Data publicării:
christiana amanpour a coreei

Zeci de ani, Ri Chun-hee a fost chipul şi vocea televiziunii de stat din Coreea de Nord. În ţară, e la fel de cunoscută precum lideri comunişti.

Este femeia care a dat nord-coreenilor şi lumii întregi cele mai importante veşti, de la moartea lui Kim ir Sen şi a fiului său, Kim Jong Il, până la marile decizii luate de liderii supremi.

Ri Chun-hee, prezentatoare TV: „Măreţul nostru tovarăş, Kim Jong-il, secretarul general al Partidului Muncitorilor din Coreea, conducătorul Comitetului Naţional de Apărare şi comandantul suprem al Armatei Poporului din Coreea, a trecut în nefiinţă.”

Nord-coreenii o consideră pe Ri Chun-hee o celebritate de talie mondială. Are 73 de ani, s-a pensionat în 2012.

Ri Chun-hee, prezentatoare TV: „Multe prezentatoare din zilele noastre sunt foarte tinere şi frumoase, aşa că sunt mult mai potrivite să apară în faţa telespectatorilor.”

Dar Ri Chun-hee se întoarce la serviciu ori de câte ori ştirea e peste măsură de importantă. Cum a fost anunţul că Phenianul ar fi testat cu succes bomba cu hidrogen. A făcut anunţul cu mândrie stridentă. De altfel, stilul ei emfatic-agresiv e de neconfundat. Un stil care contrastează cu sfaturile pentru mai tinerele ei succesoare.

Ri Chun-hee: „Noi, prezentatorii din Republica Populară Democrată Coreeană, nu ar trebui să vorbim ca şi cum am striga, ci trebuie să le vorbim blând telespectatorilor.”

Citiţi şi Dosar internațional | Arma lui Kim Jong-Un - bit.ly/1mFUwKL

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri