VIDEO. Ciclonul Vardah a lovit India

Data actualizării: Data publicării:
ciclon india

Pe Coasta de Est a Indiei, opt oameni au murit după ce un ciclon a lovit zona. De asemenea, zeci de mii de oameni au fost evacuaţi din calea furtunii, care a adus vânt puternic de peste 140 de kilometri pe oră, ploi abundente şi valuri mari. Cel mai afectat a fost oraşul Chennai, unde traficul rutier şi cel feroviar au fost complet paralizate.

Ciclonul Vardah s-a format în golful Bengal şi a lovit coasta de est a Indiei în plin, în apropiere de oraşul Chennai, o metropolă cu peste 8 milioane de locuitori. Vântul puternic a doborât copaci, linii de alimentare cu electricitate şi construcţii.

Toate drumurile au fost blocate, fiecare al treilea copac a căzut. Câţiva oficial guvernamentali au venit şi au început să taie copacii şi să elibereze drumurile.

Circulaţia pe străzi a fost oprită, trenurile nu au mai mers, iar şcolile şi facultăţile au fost închise. De asemenea, pe aeroportul din Chennai, traficut a fost dat complet peste cap.

Din cauza vântului şi a vizibilităţii scăzute, 25 de zboruri au fost deviate, nouă zboruri au avut întârzieri şi cinci au fost anulate.

Vardah este cel mai intens ciclon care loveşte oraşului Chennai în mai bine de 20 de ani.

Sezonul furtunilor în India ţine din aprilie şi până în decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri