VIDEO. Cinci oameni au murit, după ce trei tornade au lovit statul american Oklahoma

Data publicării:
tornada-2

Furtunile au provocat şi inundaţii de proporţii, din cauza cărora autorităţile din statul Missouri au decretat starea de urgenţă.

Cu viteze ale vântului de 150 de kilometri pe oră, cele trei tornade au făcut prăpăd în statele Oklahoma şi Missouri. Ca o ironie a sorţii, printre zonele cele mai afectate a fost şi orăşelul Moore, lovit de tornada şi în urmă cu două săptămâni. O autostradă a fost blocată de camioane şi maşini răsturnate de furtună, iar aeroportul din Oklahoma City a fost evacuat de urgenţă.

Zeci de oameni au fost răniţi de resturile aruncate de furtună în toate părţile, în timp ce peste 100.000 de persoane au rămas fără electricitate, după ce vântul a pus la pământ stâlpii de înaltă tensiune. Panicaţi, oamenii s-au retras în adăposturi. Au fost şi decese, cinci oameni au murit fie surprinşi de furtună în câmp deschis, fie loviţi de diverse obiecte.

Vântul puternic nu a fost singura problemă - tornadele au adus şi ploi torenţiale, care au provocat inundaţii.

Statul Missouri este cel mai afectat, iar guvernatorul a decretat stare de urgenţă.

Cu 1.200 de tornade în medie pe an, Statele Unite sunt ţara cu cel mai mare număr de asemenea furtuni din lume. Doar 2% dintre ele ating nivelul 5, așa cum s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni în Oklahoma. Atunci 24 de oameni au murit, aproape 400 au fost răniţi, iar peste 13.000 de case au fost distruse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri