VIDEO. Complex de lux, pus la pământ în 15 secunde

Data publicării:
blocuri china

Ceea ce trebuia să fie un complex rezidenţial de lux a fost pus la pământ în doar 15 secunde în orașul Yantai, provincia Shandong din China.

Patru blocuri turn, situate pe malul mării, toate cu cel puţin 28 de etaje, s-au prăbuşit simultan într-un nor de praf. Ele au fost detonate controlat pentru că nimeni nu locuia acolo. Li se spunea și turnurile-fantomă.

Construcţia turnurilor a fost finalizată în urmă cu 9 ani, însă dezvoltatorul a rămas fără bani şi a abandonat proiectul. Vistaria Bay urma să fie un complex rezidențial construit la câțiva metri de mare. Lucrările au început în 2007, iar localnicii au avut dubii încă de atunci că solul nisipos ar putea fi destul de solid pentru a susține asemenea construcții-gigant, plus că proximitatea mării expunea turnurile unor curenți de aer puternici și capriciilor vremii. Constructorul sud-coreean a rămas însă fără bani, în 2009, în plină criză economică mondială. A vândut afacerea unui investitor local, dar nici el nu a avut mai mult succes cu proiectul.

În locul blocurilor părăsite va fi construit un hotel de cinci stele şi un centru expoziţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri