VIDEO | Cum l-a ignorat Macron în mod deliberat pe Trump la summitul NATO

Data publicării:
macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a părut să îl ignore în mod deliberat pe omologul său american Donald Trump la summitul NATO de la Bruxelles de joi, la numai câteva ore după un dejun de lucru cu el, arată imagini video filmate la reuniunea la vârf, relatează Huffington Post.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În clipul publicat de Macron pe contul său de Twitter, apare liderul de la Elysee îndreptându-se spre ceilalţi şefi de stat şi de Guvern. În prima fază, el pare să se ducă direct spre Trump, care are mâinile întinse, aparent pregătindu-se pentru o primire călduroasă.

Însă, la numai câţiva metri distanţă, Macron o ia la dreapta şi o îmbrăţişează pe cancelarul german Angela Merkel. El dă apoi mâna cu alţi lideri, înainte de a da mâna şi cu Trump.

Nu este clar dacă gestul a fost deliberat, însă a avut loc în condiţiile în care Trump a criticat aliaţii europeni din NATO pentru că “nu plătesc cât ar trebui să plătească”

Postarea lui Macron a devenit virală, iar mulţi par să aprecieze atitudinea liderului de la Elysee.

Turneul de nouă zile în Orientul Mijlociu şi Europa al lui Trump a fost marcat de mai multe momente controversate – de la ignorarea premierului canadian Justin Trudeau, care îi făcea cu mâna, la Papa Francisc care părea foarte trist într-o fotografie împreună cu familia prezidenţială americană, la strângerile de mână caudate cu Macron şi cu preşedintele Tadjikistanului, Emomali Rahman, precum şi la faptul că l-a împins pe premierul Muntenegrului pentru a ajunge în faţa liderilor NATO. 

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri