VIDEO. Cutremur cu magnitudine de 6,1 pe scara Richter în Taiwan. Pene de curent, școli evacuate și metrou oprit

Data actualizării: Data publicării:
cutremur taiwan
Foto: captura Twitter

Un cutremur de intensitatea 6,1 pe scara Richter s-a înregistrat joi în oraşul de coastă Hualien, în estul Taiwanului, şi a fost resimţit până în capitala Taipei, anunţă serviciile naţionale taiwaneze de meteorologie, relatează Reuters, scrie news.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nici răniţi şi nici pagube majore nu s-au semnalat, pentru moment. Potrivit unui reprezentant al serviciilor de meteorologie, este vorba despre cel mai puternic seism înregistrat de la începutul anului pe insulă.

La Taipei, în nordul insulei, magnitudinea cutremurului a fost de 4, iar imobilele înalte au vibrat puternic. Metroul a fost oprit temporar, iar întreaga reţea din capitală a fost oprită. Unele şcoli au fost evacuate. Pene de curent au fost semnalate în mai multe cartiere din oraş.

Circulaţia trenurilor de mare viteză (TGV) între Taipei şi Taoyuan, în nordul insulei, a fost suspendată, a anunţat preşedinta Tsai Ing-wen.

Potrivit Institutului american de geofizică USGS, epicentrul seismului, de o magnitudine pe care o evaluează la 6,4, a fost localizat la nord-vest de Hualien, la o adâncime de 15 kilometri.

Insula Taiwan, situată în apropierea joncţiunii a două plăci tectonice, este afectată frecvent de cutremure.

Peste 100 de persoane au fost ucise în 2016 într-un cutremur în sud, iar în 1999 un seism violent, cu magnitudinea 7,6 s-a soldat cu peste 2.000 de morţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri