VIDEO. Cutremur de 7 grade în Alaska. Imagini incredibile surprinse de camerele de supraveghere

Data publicării:
cutremur alaska

Un puternic cutremur de 7 grade a avut loc în apropierea oraşului Anchorage, cea mai populată localitate din statul american Alaska. Epicentrul său a fost la 13 km distanţă de Anchorage şi s-a produs la o adâncime de 43 de km. Deşi nu s-au înregistrat victime, puternicul seism a dus la activarea unei alerte de tsunami, retrasă ulterior de către autorităţile americane. Multe clădiri au fost avariate, traficul a fost perturbat, iar furnizarea cu electricitate s-a întrerupt temporar în zonele afectate de seism: Golful Cook, împreună cu peninsulele Kenai şi Kodiak.

Puternicul seism a distrus clădirea unei televiziuni locale din Anchorage şi a întrerupt emisia.

Ferestrele au fost sparte, structura acoperişului pur şi simplu s-a prăbusit, nici măcar nu putem intra în studioul nostru, computerele zburau în toate părţile, camerele de filmat alunecau în toate direcţiile”, povestește un martor.

În momentul cutremurului, elevii aflaţi la cursuri în multe dintre şcolile din oraş au trecut prin clipe de coşmar, ascunşi sub mese sau bănci.

Seismul a despicat o şosea în bucăţi, iar accesul maşinilor a devenit imposibil.

O pană puternică de curent, vizibilă pe înregistrările camerelor publice, a lovit oraşul exact în momentul în care pământul s-a cutremurat. Seismul a fost urmat de mai multe replici, de intensitate mică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri