VIDEO Dansuri latino şi voie bună într-o închisoare din Peru: 1200 de deţinuţi vor să doboare un record mondial

Data publicării:
lurigancho peru record mondial

Cei mai mulţi deţinuţi de la închisoarea Lurigancho (lângă capitala Lima) sunt închişi pentru trafic de droguri sau alcool, dar nu s-au sfiit să se îmbrace în haine colorate şi să danseze pe ritmuri latino. Mulţi spun că viaţa lor în spatele gratiilor s-a împunătăţit de când închisoarea a introdus lecţiile de dans în aer liber. „E o schimbare radicală în închisoare”, spune unul dintre condamnaţi.

Pentru mulţi dintre cei închişi, dansul a înlocuit exerciţiile fizice obişnuite, iar autorităţile susţin că programul este un mare succes care ar putea fi foarte uşor preluat şi în alte centre de detenţie.

Obiectivul este să stabilim un nou record mondial şi să arătăm că este posibil ca un om să se schimbe. Cu toate că (condamnaţii) şi-au pierdut libertatea, nu şi-au pierdut şi dreptul de a se bucura de viaţă”, afirmă colonelul Tomas Garay, comandantul închisorii Lurigancho.

Recordul actual aparţine deţinuţilor închisorii Cebu din Filipine. Filipinezii au stabilit de asemenea recordul mondial pentru cel mai mare grup de persoane care au dansat Thriller, hitul celebrului Michael Jackson.

Închisoarea Lurigancho, contruită în 1960, a fost chiar săptămâna aceasta în centrul unui scandal după ce cinci condamnaţi au reuşit să evadeze. Opinia publică cere demisia ministrului de Interne, Wilfredo Pedraza, în urma acestui grav incident.

În 1986, acelaşi centru de detenţie a fost scena unui masacru, după revolta a 124 dintre deţinuţi care cereau eliberarea unui grup de condamnaţi pentru terorism. După înăbuşirea revoltei, toţi cei 124 de iniţiatori au fost executaţi sumar de trupele guvernamentale.

Citiţi şi:

Macarena şi We Will Rock You după gratii. Deţinuţii dintr-o închisoare chiliană se reabilitează în paşi de dans

Deţinuţii au deschis o discotecă într-o închisoare din Venezuela

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri