VIDEO. De ce dau americanii foc la șine în Chicago, orașul lovit de vortexul polar

Data publicării:
sine

Americanii luptă cu cel mai mare ger din ultimul sfert de secol. Mai mult de 80 de milioane de oameni sunt în calea vortexului polar. Cea mai scăzută temperatură înregistrată până acum a fost de minus 55 de grade, iar senzaţia de frig este intensificată de vânt. Nici Europa nu este ferită de ger. Britanicii se pregătesc pentru o săptămână cu ninsoare abundentă, iar Franţa a fost parţial blocată de o furtună de zăpadă.

La Chicago este atât de rece, încât pentru a menţine trenurile în funcţiune, operatorii de transport au dat foc la şine. Mare parte din râul care traversează oraşul a îngheţat.

Reporter ABC News: Vreau să vă arăt cât de frig este. Uitaţi-vă la imagini, puteţi vedea gheaţa care pluteşte pe Râul Chicago. Eu vreau să vă arăt cât de frig este. După cum vedeţi, am o bucată de sticlă şi nişte apă, pe care o s-o torn aici. Vedeţi asta? Îngheaţă instantaneu.

Şcolile sunt închise, iar serviciile publice au fost limitate la minimum. Nici măcar poşta nu mai funcţionează. Mai mulţi oameni au murit de frig, unul dintre ei chiar când voia să cureţe zăpada de lângă casă.

Mai multe aeroporturi au fost total sau parţial închise. Pe lângă stratul gros de zăpadă, sunt zone în care vizibilitatea este aproape zero. Zeci de maşini au fost implicate în caramboluri.

Şi britanicii se pregătesc de o săptămână de vreme rea, cu ger, viscol şi ninsoare puternică.

Circulaţia pe mai multe aeroporturi a fost perturbată. Sunt şcoli închise şi autostrazi blocate. Şi va fi din ce în ce mai rău. Vineri, când se aşteaptă vârful bombei de zăpadă din Marea Britanie, trenurile vor circula după un program special.

În Franţa, mai mult de jumătate de ţară a fost sub avertizare portocalie de zăpadă şi viscol. Mai mult de 40.000 de familii nu au avut electricitate. Lucrurile reintră uşor-uşor în normal, iar turiştii se bucură de imaginea Parisului acoperit de nea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri