VIDEO - Dezastru provocat de un fulger: 100 de case și 14.000 de hectare de vegetație au ars în Australia

Data actualizării: Data publicării:
incendiu

O sută de case au ars din temelii în Australia, după ce incendii de proporţii au izbucnit în sud-estul ţării. 14 mii de hectare de vegetaţie s-au făcut scrum, iar sute de oameni au fost evacuaţi. Nimeni nu a fost grav rănit, dar mai multe persoane sunt tratate după ce s-au intoxicat cu fum.

Un trăsnet a declanşat incendiul din sud-estul Australiei, care s-a propagat rapid din cauza vântului şi vegetaţiei uscate. Flăcările au pârjolit tot ce au întâlnit în cale şi au ajuns într-un orăşel cu 1.600 de locuitori. Aproape jumătate din oamenii de aici au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele. S-au refugiat pe malul mării.

-Nu existau semne că vor fi incendii în Tathra, dar când s-a întâmplat asta, totul s-a petrecut foarte repede.

-Nu a mai fost timp să folosim apă, totul s-a întâmplat instantaneu.

Autorităţile au descris situaţia drept "o furtună de foc". Eforturile lor de a stinge flăcările sunt îngreunate de temperaturile care ajung în aceste zile la peste 40 de grade Celsius.

Tot în sud-estul Australiei, un alt incendiu a distrus 14 case şi mii de hectare de vegetaţie. Flăcările au ajuns până la şapte metri înălţime, iar cei 200 de pompieri trimişi pe teren au reuşit să le stingă într-un final, după eforturi uriaşe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri