VIDEO. Doi soldaţi israelieni, filmaţi când băteau un adolescent palestinian

Data publicării:
Israel

Soldaţii israelieni l-au lovit minute bune pe băiat fără să ştie că sunt filmaţi dintr-o casă din apropiere. Înregistrarea, realizată în urmă cu două zile, a fost dată publicităţii de un post de televiziune palestinian, care susţine că tânărul a fost reţinut de soldaţi în timpul confruntărilor ce au avut loc zilele trecute la Ierusalim. Militarii israelieni spun că băiatul arunca cu pietre şi a luat parte la violenţe. Adolescentul este acum în arest, deşi nu a fost acuzat oficial. După difuzarea filmului, băiatul a fost recunoscut la televizor de familia sa, care trăieşte în Statele Unite şi se află acum în vizită la rude, la Ierusalim.

Băiatul are 15 ani. E un pericol? Ce, avea o armă în mână? Au găsit vreo armă sau vreo piatră la el ca să-l lovească? De ce să loveşti aşa un băiat de 15 ani? Şi apoi îl laşi să zacă într-o secţie de poliţie de seara până după miezul nopţii fără niciun fel de îngrijire medicală. De ce?”, Salah abu Khudair, tatăl adolescentului.

Tareq Abu Khudair este vărul palestinianului care, la începutul săptămânii a fost răpit, ucis şi abandonat într-o pădure de la marginea Ierusalimului. În urma autopsiei s-a stabilit că adolescentul a fost lovit în cap şi apoi ars de viu. Crima ar fi fost comisă în semn de răzbunare după uciderea a trei israelieni. Autorităţile de la Ierusalim susţin că tinerii au fost răpiţi luna trecută de militanţi Hamas, dar gruparea islamistă a negat orice implicare. Toate aceste incidente au reaprins tensiunile dintre israelieni şi palestinieni şi toată săptămâna a fost marcată de violenţe.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri