VIDEO. Drone submarine care pot transporta până la 200 de kilograme de droguri au fost confiscate de polițiștii spanioli

Data actualizării: Data publicării:
drone submarine
Aceste drone submersibile, dirijate de la distanţă, pot fi folosite în special pentru transportul drogurilor prin strâmtoarea Gibraltar. Foto: captură video Policia Nacional/ Twitter

Poliţia spaniolă a anunţat luni confiscarea pentru prima dată a unor „drone submarine” care pot traversa strâmtoarea Gibraltar dintre Maroc şi Spania cu până la 200 de kilograme de droguri la bord, relatează AFP.

Operaţiunea a permis confiscarea a trei drone submarine, două în curs de fabricare şi una aproape finalizată, care urmau să fie livrate traficanţilor de droguri francezi pentru transportul unor cantităţi importante de cocaină, a precizat poliţia spaniolă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aceste mici aparate submersibile fără echipaj, dirijate de la distanţă, pot fi folosite în special pentru transportul drogurilor prin strâmtoarea Gibraltar, explică de asemenea poliţia spaniolă, adăugând că este prima dată când confiscă drone submarine, cunoscute şi sub numele de aparate UUV (Unmanned Underwater Vehicle).

Opt persoane au fost arestate în Spania în cadrul acestei operaţiuni, care a condus de asemenea la confiscarea unor drone aeriene de mari dimensiuni şi care aveau o autonomie de zbor de circa 30 de kilometri, suficient pentru a traversa cu droguri la bord strâmtoarea de 15 kilometri ce separă Spania de Maroc.

Reţeaua destructurată astfel şi care avea clienţi în mai multe ţări, printre care Danemarca, Franţa, Italia şi Spania, le oferea traficanţilor şi alte servicii, precum amenajarea de ascunzători în vehiculele rutiere pentru transportul drogurilor.

Spania este una dintre principalele porţi de intrare a drogurilor în Europa, date fiind legăturile sale cu America Latină, unde se află principalii producători de cocaină, şi proximitatea sa faţă de Maroc, un important producător de haşiş.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri