VIDEO. Drumul prin „iad”

Data publicării:
drum-1

El a gonit prin atmosfera infernală, iar de ambele părţi ale drumului erau copaci în flăcări, ce riscau, în orice moment, să se prăbuşească peste maşina lui.

A trecut printr-un nor de fum gros, prin care abia mai putea vedea la câţiva metri în faţă.

Un pasager a filmat întreaga întâmplare şi a publicat înregistrarea pe YouTube. Filmarea a fost vizualizată de peste 1,3 milioane de ori până acum. 

Incendiile de vegetaţie au făcut scrum peste 400 de locuinţe şi alte câteva mii de case sunt ameninţate de flăcări.

Locuitorii din California au pierdut şirul incendiilor care au devastat statul american în acest an. Iar cele mai recente dintre ele au toate motivele să-i îngrijoreze, fiindcă par de neoprit.

5.500 de pompieri au fost trimişi în teren să le facă faţă, dar deocamdată în zadar. Flăcările se răspândesc rapid din cauza vegetaţiei uscate şi a vântului, iar locuitorii au la dispoziţie doar câteva minute pentru a fugi din calea focului.

Sunt în total 13 focare active în nordul Californiei, iar pompierii sunt ajutaţi de elicoptere şi avioane speciale. Le-au venit în ajutor colegi din Australia şi Noua Zeelandă, dar şi militarii din Garda Naţională, care au evacuat mai multe parcuri naţionale. De altfel, incendiile ameninţă şi o rezervaţie de arbori sequoia, cei mai înalţi din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri