VIDEO. Echipa BBC a filmat casa în care a stat Barack Obama pe parcursul summitului NATO din Țara Galilor

Data publicării:
casa obam

Stephen, bine ai venit la cabana unde a stat preşedintele Barack Obama în timpul vizitei sale. Cred că poţi observa, doar aruncând o scurtă privire în jur, că nu este o casă de vacanţă obişnuită, nu este o casă de cazare obişnuită, este ceea ce eu numesc casa de departe de acasă”, îi spune jurnalistului BBC Glenn Lewis, directorul complexului Celtic Manor

Este de fapt o cabană situată într-un complex de lux, în Newport, locul unde de altfel a şi avut loc reuniunea Alianţei Nord Atlantice.

Cu ferestre largi pe care Barack Obama putea admira în fiecare dimineaţă un peisaj rural, specific Ţării Galilor, o buctărie complet utilată şi un living spaţios, dotat bineînţeles cu un şemineu.

Pentru că un aşa oaspete de seamă merită tot răsfăţul, cabana este dotată cu o saună, dar şi cu o cameră de relaxare, unde cel mai puternic om din lume putea să încingă o partidă de mini-fotbal cu cei care l-au însoţit la summit. În curte, Barack Obama se putea relaxa într-un jacuzzi.

Nu ştim dacă liderul de la Casa Albă, între numeroasele discuţii despre soarta lumii, a avut timpul necesar să se bucure de toate aceste facilităţi. Un lucru este cert totuşi, a reuşit să le crezee o puternică impresie, gazdelor sale.

Să stau atât de aproape de el, cum stau cu tine acum, a fost foarte captivant, emoţionant. Totuşi, vorbim de cel mai puternic om din lume”, spune Glenn Lewis.

Tot deranjul gazdelor a meritat până la urmă. Preşedintele american a plecat spre casă încântat de locurile şi oamenii pe care i-a descoperit în Ţara Galilor.

Le mulţumesc foarte mult locuitorilor din Ţara Galilor! M-am simţit grozav aici!”, a declarat președintele american. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri