Bilanțul exploziei din Crimeea a crescut. Cine este autorul atacului

Data actualizării: Data publicării:
explozie

Cel puţin 18 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite, într-un liceu profesional, în oraşul Kerci, în Crimeea, au anunţat serviciile de intervenţie, relatează Reuters şi News.ro.

explozie
Explozie la un liceu din Crimeea

Actualizare 17:00 Autorităţile ruse au anunţat că un elev în vârstă de 18 ani este autorul atacului de la liceul din Crimeea soldat cu cel puţin 17 morţi, scrie BBC.

Numele elevului este Vladislav Roslyakov, iar el ar fi deschis focul asupra celor din clădire pentru ca apoi să se sinucidă.

Incidentul a fost descris iniţial ca fiind terorist însă comitetul de investigaţii al Rusiei l-a reclasificat ca fiind „o crimă în masă”. Deşi iniţial au existat informaţii privind o explozie, toate victimele au fost împuşcate mortal.

Actualizare 16:20 Cel puţin 18 persoane au fost ucise iar alte câteva zeci au fost rănite în explozia de un liceu din Crimeea controlată de Rusia, scrie BBC.

Directoarea liceului, care nu s-a aflat la faţa locului la momentul atacului, a declarat pentru presa din Rusia că mai mulţi bărbaţi înarmaţi au intrat în clădire. Ea a comparat atacul cu cel din Breslan din 2004. Atunci au murit în jur de 330 de persoane.

“Erau multe cadavre ale copiilor, un adevărat atac terorist”, a declarat ea.


Explozia de la un liceu vocaţional de la Kerci a fost cauzată de un dispozitiv exploziv improvizat, a anunţat într-un comunicat Comitetul naţional rus de luptă împotriva terorismului, relatează The Associated Press. Reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă au declarat anterior că deflagraţia a fost cauzată de explozia unei butelii de gaze naturale.

Un angajat al unui spital din oraş a declarat că 18 persoane au fost internate, iar medicii se aşteaptă la sosirea a aproximativ 50 de răniţi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

”Sunt multe persoane în sala de urgenţe şi în sălile de operaţie”, a declarat acest angajat pentru Tass.

Explozia ar putea fi un atac terorist, apreciază Kremlinul. Autorităţile examinează pista unui eventual atac terorist, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care nu a făcut alte precizări. Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus ca agenţiile de spionaj să efectueze o anchetă aprofundată, a subliniat Peskov. Liderul de la Kremlin a transmis condoleanţe familiilor victimelor, a adăugat el.

Fotografi prezenţi la faţa locului au publicat imagini pe site-ul Kerch.FM în care apar geamuri sparte la parterul clădirii cu două etaje.

Liceul asigură formare profesională adolescenţilor.

Kerci se află în estul Crimeei ocupate de Rusia, cu care este legată printr-un pod pe care Vladimir Putin l-a inaugurat în mai.

Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri