VIDEO. Fiul lui Jamal Khashoggi, față în față cu cel care ar fi ordonat asasinarea tatălui său

Data actualizării: Data publicării:
Fiul lui Jamal Khasoggi si printul saudit

Fiul lui Jamal Khashoggi, Salah, s-a aflat astăzi față în față cu prințul moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, despre care se spune că ar fi ordonat asasinarea jurnalistului.

Fiul lui Jamal Khasoggi si printul saudit
Fiul lui Jamal Khashogi, față în față cu MBS

Regele saudit Salman şi prinţul moştenitor Mohammed bin Salman au primit familia jurnalistului Jamal Khashoggi, ucis în consulatul saudit la Istanbul pe 2 octombrie, căreia i-au transmis condoleanţe.

Alături de Salah, care are interdicţie să părăsească țara, la Palatul Yamana din Riad s-a aflat și fratele jurnalistului, Sahel.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Prinţul Mohammed bin Salman, supranumit ”MBS”, este supus unor presiuni tot mai mari, în contextul în care este suspectat că a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi, un criric al regimului şi disident, sau că cel puţin a ştiut despre ea.

Autorităţile saudite au anunţat că au arestat 18 suspecţi şi au demis oficiali de rang înalt.

Mai multe surse au declarat, pentru Sky News, că părți din trupul neînsuflețit al jurnalistului saudit Jamal Khashoggi au fost găsite în gradina consulului general al Arabiei Saudite la Instanbul. Sky News scrie că trupul a fost „dezmembrat” și fața acestuia, „desfigurată”.

Descoperirea vine după ce preşedintele turc Recep Erdogan a declarat în faţa parlamentului de la Ankara că Arabia Saudită trebuie să facă lumină în cazul asasinării. El a prezentat Parlamentului filmul detaliat al asasinatului comandat de la Ryad, pe baza anchetei procurorilor.

Potrivit lui Recep Erdogan,  la misiunea de executare a jurnalistului au participat inclusiv generali din serviciile secrete saudite. El a cerut ca vinovaţii să fie aduşi din Arabia Saudită şi judecaţi în Turcia.

Recep Erdogan a ridicat ştacheta la cel mai înalt nivel când i-a cerut public şi direct regelui Arabiei Saudite să ofere toate detaliile legate de comandoul care l-a torturat, ucis şi dezmembrat pe Jamal Khashoggi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri