Video. Furtună devastatoare în Buenos Aires. Doi oameni au murit

Data actualizării: Data publicării:
furtuna buenos aires

O furtună violentă a ucis doi oameni, la Buenos Aires şi a lăsat fără electricitate, o sută de mii de locuinţe. Furtuna a provocat inundaţii masive, inclusiv la metrou. Transportul public, atât la suprafaţă cât şi subteran, a fost paralizat, iar echipele de intervenţie au ajuns, cu greutate, pentru că drumurile erau blocate de apă, copaci căzuţi şi maşini luate de viituri.

Furtuna a început cu mai bine de un sfert de oră de fulgere şi tunete deasupra capitalei argentiniene. Apoi a venit ploaia, tot mai puternică de la o oră la alta. Meteorologii susţin că în mai puţin de o zi a plouat cât în restul lunii aprilie. În unele cartiere, nivelul apei a depăşit un metru. Mai multe linii de metrou au fost inundate.

Unele staţii de metrou au devenit de-a dreptul inaccesibile din cauza apei care care a invadat totul - scări, holuri, peroane.

Doi oameni, tată şi fiu, au murit după ce s-au electrocutat din cauza cablurilor electrice doborâte de furtună. Zeci de copaci, unii chiar seculari, au fost puşi la pământ de vânt, pe drum sau pe maşinile parcate de-a lungul trotuarelor. Meteorologii dezbat acum dacă furtuna nu a fost de fapt o tornadă de mare putere.

Nu doar Buenos Aires a fost afectat. Într-o localitate din apropierea capitalei, cantitatea uriaşă de apă şi vântul puternic au făcut ca acoperişul unei şcoli să se prăbuşească. Din fericire, fiind noapte şi sfârşit de săptămână, în clădire nu era nimeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri