VIDEO. Iarnă extrem de severă, în estul SUA. Cascada Niagara, înghețată aproape în totalitate

Data publicării:
niagara cascada

Estul Statelor Unite este acoperit de un strat gros de zăpadă şi gheaţă. În statul Kentucky, din sud-est, mercurul din termometre a arătat şi -23 de grade Celsius, valoare care nu a fost atinsă niciodată de când au început statisticile, în 1895.

Experţii spun că noi minime istorice vor fi înregistrate şi în Boston, New York şi Washington D.C.

Oraşul Chicago se confruntă cu cea mai rece lună februarie din ultimii 140 de ani, iar temperaturile scăzute i-au înfuriat pe reporterii care au transmis din teren.

„Voi trebuie să ieşiţi afară şi să veniţi aici lângă mine. Nu e subiect de glumă! Poţi sta afara doar câteva minute înainte ca faţa să-ţi îngheţe şi să te doară. De aceea, toţi cei pe care îi vedem în jurul nostru... Uitaţi-vă la această doamnă. Are dres pe ea. Îşi bate joc de mine?”, spunea o jurnalistă de televiziune, arătând spre o femeie care coborâse dintr-un taxi. 

Pe de altă parte, vremea rece a dat naştere şi la o serie de evenimente inedite. Cascada Niagara, de la graniţa Statelor Unite cu Canada, a înghetat aproape în totalitate.

Aici, la cascada Niagara, suntem pe partea canadiană şi ne uităm la cascada americană. Putem vedea aburi şi apa îngheţată, ce creează formaţiuni de gheaţă minunate. Iar pe râu încep să apară gheţari şi bucăţi de gheaţă care plutesc pe apă”, relata Dylan Dreyer, meteorolog NBC.

Iar pe lacul Michigan, unul dintre Marile Lacuri din nordul Statelor Unite, valurile au îngheţat sub forma unor peşteri de gheaţă.

Este incredibil. Aceşti ţurţuri, ca nişte stalactite, mi-au atras atenţia. Aşa este cu natura, nu o să ştii niciodată ce o să creeze. Este frumoasă, trebuie să te duci să explorezi, să fi aventuros”, spune Eric LePaugh, directorul unei firme de turism din Michigan.

Meteorologii spun că iarna severă va continua şi în următoarele zile. Mai mult, peste 100 de milioane de oameni vor fi afectaţi de temperaturile scăzute şi de ninsorile abundente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri