VIDEO. Imagini incredibile: Case acoperite în întregime cu gheață. Explicația fenomenului

Data actualizării: Data publicării:
gheata casa John Kucko Digital fb
Sursa: Captura video:John Kucko Digital / Facebook

Imagini incredibile au fost filmate la sfârșitul săptămânii trecute pe țărmul lacului Erie, în apropiere de New York. Casele au fost acoperite în întregime cu gheață, din cauza vântului puternic din ultimele zile, relatează CNN.

Ed Mis, care locuiește în Hamburg, statul New York, spune că situația nu a fost niciodată atât de gravă, chiar dacă s-a mai întâmplat ca, din cauza vântului, clădirile să fie acoperite cu gheață.

Par imagini false”, spune Ed Mis, comentând fotografiile în care casele par mai degrabă sculpturi de gheață din „Frozen”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

E întuneric în casa mea. Poate fi puțin înspăimântător”, adaugă el.

Mis a declarat că gheața de pe locuința sa are aproape un metru și că este îngrijorat că acest lucru va afecta structura de rezistență a casei.

Care este însă explicația fenomenului? 48 de ore de vânt puternic, care a creat valuri uriașe pe lacul Erie. Apa a fost împinsă spre țărm de rafalele de vânt, iar din cauza temperaturilor scăzute, picăturile de apă au înghețat pe clădiri, potrivit The Weather Channel.

E o priveliște frumoasă, dar nu vreau să mai trec prin asta”, a spus Ed Mis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri