VIDEO. Inundații catastrofale în Japonia. Imagini care amintesc de un tsunami

Data publicării:
inundatii

Este dezastru în Japonia, unde inundaţii de proporţii au lăsat în urmă 50 de morţi şi tot atâţia dispăruţi. Afectate sunt regiunile din vestul şi centrul arhipelagului nipon, unde a plouat neîncetat în ultimele zile, iar urmările sunt catastrofale. A fost decretată starea de alertă maximă, iar 50.000 de membri ai echipelor de salvare au fost trimişi pentru a-i ajuta pe cei afectaţi.

În centrul centrul şi vestul Japoniei, unde a plouat neîntrerupt în ultimele zile. Râurile au ieşit din matcă şi au luat pe sus tot ce au întâlnit în cale - maşini, poduri, copaci, stâlpi de înaltă tensiune.

În unele locuri, casele au fost acoperite complet de torenţi, iar oamenii şi-au căutat refugiul pe acoperişuri şi în copaci, în aşteptarea echipelor de salvare.

Aproape două milioane de persoane au primit ordin de evacuare, mai ales că inundaţiile ar putea doborî recorduri în Ţara Soarelui Răsare.

Yoshihide Suga, oficial japonez: Va continua să plouă torenţial în vestul şi estul Japoniei, vor fi ploi torenţiale importante, care ar putea deveni cele mai mari înregistrate vreodată.

Dincolo de şuvoaiele care ameninţă regiuni întinse, o problemă serioasă o reprezintă şi alunecările de teren. Din cauza lor, mai multe case s-au înclinat puternic sau au luat-o la vale, în timp ce traficul feroviar a fost întrerupt, după distrugerea terasamentului. 50.000 de militari şi pompieri au fost trimişi în zonele afectate, dar sunt locuri în care nu se poate ajunge.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri