VIDEO Marijuana, legală în Uruguay. Producţia, distribuţia şi consumul sunt permise din primăvara anului 2014

Data publicării:
marihuana

Uruguay a devenit prima ţară din lume care a legalizat marijuana. Parlamentul ţării a aprobat marţi o lege care permite producerea, comercializarea şi consumul acestui drog uşor. Legea este o iniţiativă a şefului statului, José Mujica, cel care susţine că astfel va pune capăt traficului de droguri după ce metodele în forţă au eşuat.

Conform legii, guvernul va deţine controlul asupra cultivării şi distribuţiei cannabisului. Marijuana va fi vândută în farmacii, cel mult 40 de grame pe lună de persoană, la preţuri foarte mici, scrie El Pais Uruguay.

Opoziţia a acuzat puterea că face experimente pe populaţie, în condiţiile în care consumul de cannabis era deja legal în Uruguay. De cealaltă parte, se argumentează că, acum, banii nu vor mai ajunge pe piaţa neagră, ci în vistieria statului. În plus, consumatorii vor fi monitorizaţi.

Legea, votată cu 16 voturi pentru şi 13 împotrivă, a fost primită cu urale şi aplauze de susţinătorii prezenţi în parlamentul de la Montevideo. Ea intră în vigoare în primăvara anului 2014.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri