VIDEO. Moment stânjenitor la summitul G20 pentru prințul saudit, ignorat de toți liderii lumii

Data actualizării: Data publicării:
mohammed bin salman

Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, a fost ignorat de liderii lumii, la fotografia oficială făcută la summitul G20 din Argentina, scrie The Guardian. 

Dacă mai înainte bătuse palma cu președintele rus Vladimir Putin, singurul care a schimbat câteva cuvinte cu liderul saudit, la fotografia de grup MBS a rămas izolat într-un colț, iar camerele de filmare au surprins momentul stânjenitor.

La final, prințul saudit a plecat repede de pe scenă, fără să schimbe un cuvânt cu ceilalți lideri ai lumii. Prezența lui MBS la summitul din Argentina a fost îndelung criticată, din cauza suspiciunilor tot mai mari că acesta a comandat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, la începutul lunii octombrie, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

În urmă cu trei zile, un raport al CIA citat de Wall Street Journal a arătat că prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite i-ar fi trimis cel puţin 11 mesaje celui mai apropiat consilier, cel care ar fi supervizat echipa care l-a asasinat pe jurnalistul Jamal Khashoggi, cu câteva ore înainte şi după moartea acestuia.

Wall Street Journal a informat că a analizat părţi ale unui raport al CIA, care include interceptări electronice şi alte informaţii.

Conform raportului, CIA poate spune cu o siguranţă „medie spre mare” că prinţul Mohammed l-a vizat personal pe Khashoggi, „ordonând probabil uciderea sa”.

Citește și ”Ce suntem obligați să facem pentru următorul veac românesc”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri