VIDEO. Momentul în care fiul milionarului din Sri Lanka a detonat bomba, într-un hotel. Descoperire îngrijorătoare a autorităților

Data publicării:
atacator sinucigas sri lanka

Autoritățile din Sri Lanka spun că unul dintre cele mai îngrijorătoare lucruri care au ieșit la iveală în urma anchetei asupra atentatelor din Sri Lanka este că acestea au fost puse la cale de atacatori sinucigași care proveneau din familii bogate și avuseseră o educație bună, relatează News.com.au.

Anchetatorii încearcă să stabilească cum au reușit 9 persoane să pună la care o serie de atacuri coordonate, în ziua de Paște, atacuri în care cel puțin 359 oameni au fost uciși.

Una dintre pistele investigate de anchetatori este cea a fraților Inshaf și Ilham Ahamed Ibrahim, care au murit în două explozii la hotelurile din Colombo. Inshaf, în vârstă de 33 de ani, ar fi fost creierul din spatele atentatelor, cred anchetatorii, și a murit când s-a detonat la Cinnamon Grand, în restaurantul aflat la etajul al treilea al hotelului din Colombo.

Camerele de supraveghere ale hotelului din Colombo în care a detonat Inshaf bomba, care părea să se afle în rucsacul pe care acesta îl purta în spate, l-au surprins pe bărbat chiar înainte de atac. Acesta se plimbă agitat dintr-o parte în alta, înainte să decidă să detoneze bomba.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fratele lui mai mic, Ilham, și-a detonat bomba în hotelul de lux Shangri-La.

Cei doi sunt fiii milionarul Mohamed Ibrahim, unul dintre cei mai bogați oameni din Sri Lanka, care activează în domeniul comerțului cu condimente. El deține compania Ishana Exports, care este cel mai mare exportator de condimente din Sri Lanka încă din 2006, și care l-a transformat în multimilionar pe Mohamed Ibrahim.

Al treilea fiu al lui Mohamed este interogat de polițiști.

Soția lui Inshaf Ibrahim, Fatima, s-a aruncat în aer când poliția a sosit la locuința ei, pentru a o aresta. În explozie au murit și cei trei copii ai femei, care era însărcinată cu al patrulea, dar și trei ofițeri ai poliției.

Miercuri, autoritățile din Sri Lanka au confirmat că unul dintre atacatorii sinucigași trăise și studiase în Australia și Marea Britanie. „Cel mai îngrijorător este că atât de mulți suspecți aveau o educație aleasă și proveneau din familii bogate, fiind independenți financiar”, a spus liderul anchetei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri